Un apel umanitar mai special

Astăzi nu voi cere ajutorul pentru un om în suferință, nici pentru un animal sau mediu. Voi cere pentru un tramvai. Tramvaiul 5 din Iași. Primăria a decis ca linia de tramvai dintre Podu Roș și Podul de Piatră să fie dezafectată. În locul ei ar urma să se construiască un bulevard.

Acest bulevard ar urma să descongestioneze (cică!) traficul în zonă. Eu nu știu faci tu așa ceva, băgând și mai multe mașini și descurajând transportul electric. Transport care este ecologic și foarte rapid. Mai ales în acea zonă, unde tramvaiul este separat de mașini.

Linia ar urma să fie distrusă peste aproximativ o lună. Trebuie să facem ceva cu mult mai repede. Încă nu m-am gândit la ce, dar e obligația noastră. Nu sunt șofer, dar empatizez cu ei. Însă în această situație țin cu tramvaiul. Tramvai care trebui să rămână acolo.

Nu știu încă ce formă de protest voi aplica. Dar voi posta acest mesaj peste tot pe unde voi avea ocazia (grupuri de Facebook, forum-uri etc). Trebuie făcut ceva, pentru că tramvaiul NU trebuie să moară. Cu mașina faci din Podul de Piatră Până în Podu Roș 15 minute (dacă e aglomerație). Cu tramvaiul 5 (cinci) minute.

Comentezi? Atunci ia niște reguli de aici!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *