Apple vs. Microsoft (Octombrie 2016)

Miercuri a avut loc un eveniment Microsoft. A fost prezentat un PC all-in-one care costă ceva, dar este interesant. Ieri a venit Apple și a prezentat un nou MacBook. De departe, cea mai interesantă funcție este Magic Toolbar. Un ecran contextual OLED.

Două evenimente, două abordări diferite

Microsoft crede că era PC-urilor tradiționale a apus și viitorul e touch. Așa că au acționat în consecință. Au lansat un all-in-one PC cu touch. Acesta va putea fi folosit foarte bine cu Windows 10 Creators Update. Acest update va veni în primăvara anului 2017. Strategia Microsoft este de avea o singură platformă. Și către asta se merge. Cred că vor mai trece doar câțiva ani, și vom avea doar aplicații universale. Pe mine unul, Windows 10 nu m-a convins deloc. Eu cred în continuare în calculatoarele cu mouse și tastatură.

Apple, pe de altă parte, a venit cu un nou MacBook Pro. Procesor nou, RAM DDR 4 2133 și Magic Toolbar. Un ecran retina OLED care înlocuiește tastele funcționale. Abordarea e clar diferită, dar interesantă în felul ei. Ca și în cazul Windows, totul ține de dezvoltatori. Dacă ei vor implementa funcții Magic Toolbar, atunci putem spune că e un succes. Vedeți voi, Apple are câte un sistem de operare pentru fiecare device. Ceea ce nu este neapărat un lucru rău. Fiecare sistem de operare este specific acelui device.

Rămâne de văzut cum va evolua tehnologia. Eu cred că în acest moment nu mai putem vedea inovații hardware. Nu cred că Apple, sau Microsoft vor face ceva în acest sens. Totul se rezumă acum la marketing și la percepția utilizatorului. Eu unul, încă folosesc Windows 8.1. Și mi se pare că e destul pentru ce fac. Chiar și Windows 7 ar fi fost destul. În fine, ideea e că, atât Microsoft, cât și Apple sunt oarecum într-o pană de idei. Iar până atunci, mai primim cu zăhărelul câte ceva. Să rămânem prin zonă.

Comentezi? Atunci ia niște reguli de aici!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *