Eu Interneți Ultimele

Blog-ul e o pasiune pentru mine, dar bag și bani

Scria zoso mai de mult un articol despre blogging ca și pasiune. E adevărat, nici eu nu băgam bani în hosting până acum un an jumătate. Mi se părea că este OK și cu un hosting ieftin. Nu, nu e OK, chiar dacă e pasiune. Un hosting ieftin va merge prost, se va încărca greu vei avea downtime mai mare și multe bătăi de cap cu suportul tehnic.

Am avut toate națiile de hosting. Am avut și de 1€. Acolo a fost cel mai funny. Admin-ul mi-a șters de două ori site-ul. O dată cică a picat HDD-ul, a doua oară a uitat de mine și m-a șters că cică „eram ultimul pe server-ul ăla”. Am zis că never-ever nu mai merg pe cel mai ieftin posibil. Așa că am trecut la vreo 5€.

Acolo lucrurile erau un pic mai profi. Măcar m-au anunțat să îmi updatez NS-urile custom, că au schimbat IP-ul la server. Sigur, nu era cel mai prietenos mail, dar măcar m-au anunțat. Luna următoare am renunțat la servicii și m-am dus la VPS. Dau 25€ pe lună, dar măcar știu că merge bine și mă anunță de downtime și alte chestii.

Blog-ul meu se încarcă instant pentru că am hosting decent, optimizări și puține chestii pe el. Și nu m-aș mai întoarce la un hosting ieftin, pur și simplu mi se pare că mi-aș bate joc de mine. Da, dau 25€ pe lună, dar eu zic că merită. Nu doar pentru mine, dar mai ales pentru cei care mă citesc. Și un om dacă mă citește, merită să i se încarce repede și corect.

Tag-uri

Mihail

Mihail Ștefano, 20 și ceva de ani, om.

Adaugă un comentariu

Apăsă aici pentru a comenta