Calcarul din apa de la robinet

Două chestii mi-au atras atenția:

  1. Înainte să plec în concediu colegele mele au spălat paharele din bucătărie. A doua zi aveau pete albe. De la ce? Fix de la calcar.
  2. Am spălat sub jet de apă o tastatură (nu încercați asta acasă) și când s-a uscat, pe lângă nu îi funcționau taste, era albă în locurile unde a fost mai multă apă.

O fi bun, o fi rău calcarul pentru organism. Eu zic că e destul de rău. Și dacă doar asta o conține apa de la robinet, dar mai conține și multe alte chestii de care numai o analiză ne poate spune ce sunt.

Dar parcă nu aș mai vrea să fac analize unei ape, care vine dintr-un râu, unde se deversează apele menajere din oraș. Soluția aici ar fi apa îmbuteliată, dar și aici trebuie alese cu atenție mărcile.

Nu iei o marcă de 80 de bani și spui că ai rezolvat problema. Cel mai probabil ce ai luat tu acolo e fix sifon. Adică apă de la robinet cu bulet. Bine. să nu fiu rău, poate e un pic tratată, dar atât.

O, dar stai, mai este și gătitul! Acolo ce facem, gătim cu apă de la robinet? Se pare că da, nu prea avem ce face… Iar e urâtă treaba, nu?

Comentezi? Atunci ia niște reguli de aici!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *