Calculatoarele ieftine și rolul lor în viață

Cineva mă critica zilele trecute că am făcut un sistem ieftin. Atât de ieftin că nici placă video nu are și nici jocuri nu poți juca pe el. Și nici nu poți pune placă video pe el, pentru că e sursa e pocnitoare. Da, calculatorul nu are placă video și da, sursa este o pocnitoare.

Dar toate astea nu mai contează, când vorbim de un sistem de 1 200 de lei. Un sistem care duce cu brio task-uri de browsing, office, multimedia și ce mai vreți voi, în afară de randare și jocuri. Nici nu este un PC gândit pentru gaming. Rolul lui este să facă orice, dar nu gaming, la un preț corect.

Configurația asta nu trebuie să aibă placă video sau sursă puternică. Cei care îl vor folosi, cel mai probabil nu au nevoie de astea. Nu vor face upgrade minim 2 ani de zile și nu se gândesc să se joace. Plus, și prețul cântărește destul de mult în alegerea asta.

Eu unul aș folosi un astfel de sistem în task-urile mele de la job, pentru că am un i52400 și G4560 e fix la fel ca performanță. Dacă sunt mulțumit de i52400 voi fi și de G4560. Pentru ce fac eu la job, un astfel de sistem, cu SSD este super OK.

Așa că pentru 1 200 de lei sistemul meu este mai mult decât decent. Dacă vrei să faci gaming, sigur nu vei da 1 200 pe un sistem, ci mai mult. Dar în toată vâltoarea asta, când plăcile video sunt scumpe, RAM-ii sunt scumpi, oamenii se orientează către alternative de buget cu care să își facă treaba.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată