Eu Interneți Ultimele

Când faci YouTube doar pentru cifre și ele nu vin

Astăzi toată lumea vrea să fie youtuber… Mă rog să fie ca Selly, Colo, Mickey, Mimi etc. Să aibă views, fani, să facă bani, să aibă sponsorizări… Problema e că unii când văd că view-urile nu vin (deci nu vin banii) se lasă. Unii după o săptămână, alții după o lună, alții după un an. Și zic că YouTube-ul plătește prost și că nu merită să faci YouTube.

Da, dar nu trăiești doar din YouTube. Toți cei pe care i-am amintit mai sus au colaborări cu brand-uri, unii primesc și donații, sponsorizări etc. Nu trăiește nimeni din YouTube. Să vă spun drept, din donații am făcut în 2017 de 500 de ori mai mult decât din YouTube. Aia e, 1 dolar din YouTube, 500+ din donații.

Eu vin și spun că merită să faci YouTube. Este o experiență super-mișto din care înveți multe. Plus că vei cunoaște o grămadă de oameni super faini și vei lega relații cu alții. Și uite așa, din vorbă în vorbă, îți mai faci niște prieteni pe YouTube. Și banii vor veni dacă muncești mult, ești riguros cu ceea ce faci, dar o faci din plăcere.

Atenție, a face din plăcere, nu înseamnă a face rabat la calitate! Dă tot ce ai mai bun din tine și atunci sigur va fi bine. Dar doar simți că asta trebuie să faci. Nu fă YouTube pentru bani sau din obligație. Fă pentru că îți place. Altfel îți va fi greu să te motivezi. Fii același om și cu un abonat și cu un milion. Rămâi la fel și vei avea numai de câștigat.

Să mai zic ceva: eu am avut și un pe live și o sută și o mie. Mi-am dat seama că în esență sunt tot eu, doar că mai agitat când văd multă lume și nu știu cum să mai citesc chat-ul. În rest, eu nu renunț, pentru că îmi place ceea ce fac.

Tag-uri:

Mihail

Mihail Ștefano, 20 și ceva de ani, om.

2 comentarii

Apăsă aici pentru a comenta