Pro TV a câștigat Euro 2016

Știu, sună puțin ciudat un astfel de titlu, dar așa este. Nu tocmai fotbalistic, dar sigur financiar, Pro TV a câștigat Euro 2016. Pentru a difuza pachet-ul FTA (free-to-air) de la Euro 2016, Pro TV a plătit între 2 și 3 milioane de €.

Numai din publicitatea de la primul meci Pro TV și-a scos un sfert din bani. Mai multe detalii pe acest subiect aici. Pentru că audiențele au fost similare și la celelalte două meciuri, Pro TV și-a scos numai din meciurile României aprox. 75% din suma plătită.

Extrapolând, doar din grupe Pro TV a făcut profit. Practic a scos mai mulți bani, decât a dat pe tot Campionatul European (grupe, faze superioare, finala). Asta înseamnă să știi să faci business adevărat. Între timp, Antena 1 și TVR fac plângeri la CNA că Pro TV nu este FTA.

Noapte bună!

P.S.: Nu sunt asociat în nici un fel cu Pro TV și nu urmăresc acest post de televiziune sau alt post. Pur și simplu nu mai am televizor. Sunt doar pasionat de fenomenul media și citesc mult pe tema asta. La o dată viitoare vă voi povesti de ce nu mai face Pro TV de doi ani program de revelion. Poate interesează pe cineva.

Comentezi? Atunci ia niște reguli de aici!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *