Câteva chestii despre BAC și notele de 10

Ieri s-au afișat rezultatele la BAC. Am văzut două treimi au luat. Mai bine ca pe vreme mea. Atunci au luat mai puțin de jumătate. Doamne ce s-a mai discutat atunci. Toată lumea, numai despre asta discuta.

Iar au apărut omuleții cu note de 10. Bravo lor, sunt tari. Și atât. Acea notă de 10 nu “cântă”, cum zicea Dem Rădulescu în B.D.. E pur și simplu o notă de 10, luată de cele mai multe ore prin exerciții susținute.

Eu am dat BAC-ul la română, mate T2 și fizică. La română nu am învățat aproape deloc. A trimis profa un mail că s-ar putea să pice aia, aia și aia. Mi-am adus aminte despre ele, și le-am scris. Și ghici ce, am luat 8.9. După ce, în timpul anului am făcut câteva ore de pregătire, vreo 10 (5×2).

La mate am luat 5,8. după un an de pregătire light (am greșit prostește) și la Fizică 5. Media finală 6:56. Am luat BAC-ul, și nu mă simt cu nimic inferior unuia care a luat 10. Eu văd chestia asta ca pe ceva binar: 0 – nu ai luat, 1 – ai luat. Cu cât ai luat e poveste. Și, da, o notă mare te ajută la facultate. Atât.

Comentezi? Atunci ia niște reguli de aici!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *