Eu Tech Ultimele

Nu m-am cumințit: iar am pus ROM custom pe LG G4

Ieri a fost o zi plină pentru mine și, printre altele, am pus un ROM custom pe LG G4. AOSP bazat pe Android 8.1. Toate bune și frumoase, ROM-ul s-a instalat fără probleme, dar… După instalare bateria se duce de nebună. Acum am 77% (la două ore de la încărcare) fără să fi făcut nimic, dar absolut nimic.

Ca pe orice ROM stock, mai există și bug-uri. Dar nu sunt unele peste care să nu poți trece. De exemplu, aplicația de muzică face crash, dar nu prea mă interesează pentru că există atâtea alte aplicații de muzică. La fel și aplicația stock de cameră, o suge grav. Dar există Open Camera. Și mai pierde câteodată semnal, dar se rezolvă cu un reboot. E știu bug-ul. Am trimis feedback la developer pe xda și aștept cu interes următoarele release-uri. Cred că pe viitor, acest ROM va fi din ce în ce mai stabil și mai bun. Nu credeam că voi vedea LG G4 cu Oreo, dar iată că s-a întâmplat și asta mă bucură foarte, foarte mult.

La început, nu mi-a plăcut launcher-ul și am vrut să pun Google Now Launcher. Problema e că oficial, nu e compatibil cu ROM-ul meu (sau cu Oreo) așa că a trebuit să îi fac side-load. După ce i-am făcut side-load, a început să îmi placă launcher-ul stock, care pare mai rapid, așa că am rămas la el și e perfect, deși diferit față de ce am folosit până acum.

Una peste alta, ROM-ul se mișcă mult mai bine decât cel stock (Android 7.0). Totul e mai fluent și mai rapid, cu același set de aplicații instalate (să fi ratat una-două aplicații, dar în rest sunt aceleași de pe stock). Camera se vede și ea foarte bine (cine are procesor Qualcomm știe că implementarea open-source la cameră scârțâie).

Pentru cine vrea să instaleze ROM-ul, link.

Tag-uri:

Mihail

Mihail Ștefano, 20 și ceva de ani, om.

Adaugă un comentariu

Apăsă aici pentru a comenta