De ce Windows 10 e așa buggy

După cum știți, Microsoft a retras update-ul 1809 și îl va lansa abia în ianuarie. Timp destul să stau și să mă gândesc de ce Windows 10 devine atât de buggy în ultima vreme. Vedeți voi, procesul de dezvoltare al Windows 10 este complet diferit față de cel al versiunilor anterioare. Nicio versiune de Windows până la 10 nu a fost atât de des updatată cu funcții noi.

Și aici vine problema. Să scoți un Windows nou și bun din 6 în 6 luni e o mare provocare. Ei nu au reușit să facă un Windows bun în 5 ani (a se vedea Vista), darămite în jumătate de an. Pentru că da, Microsoft schimbă o tonă de lucruri de la un build la altul. Nu e ca și cum se mai adaugă câteva chestii noi, se adaugă cu tona.

Pe de o parte e bine, că mereu vin lucruri noi și unele chiar utile. Dar problema că la atât de multe lucruri noi, este imposibil să nu apară probleme. E vax albina Windows Insider, cum zicea și Cosmin Tătaru la el pe site. Adică nu știu cum naiba interpretează Microsoft datele, dar undeva dă cu virgulă. Nu există update nou de Windows 10 care să nu strice ceva. Pentru că da, trebuie să scoatem unul nou la 6 luni. Nu putem face unul pe an, cum fac Google și Microsoft, trebuie să fim mai cu moț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.