Despre audiențele Televiziunii Române

TVR are multe emisiuni cu rating sub media stației (sunt vreo 18 emisiuni). Și fac ei un concurs de proiecte pentru creșterea audienței acestor emisiuni. Printre ele, ce să vezi… doar emisiuni dedicate unor anumite categorii sociale. De exemplu „Oameni ca noi”, „Pro Patria” și „Universul credinţei”.

Eu unul nu sunt interesat de nici una din aceste emisiuni. Nu sunt nici militar, nici mare bisericos. Deci nu consider utilă existența unor astfel de emisiuni pe principalul canal public. Principalul canal public trebuie să fie GENERALIST. Astfel de emisiuni, nu au ce căuta pe un canal generalist, decât dacă nu vrea să facă audiență.

Eu propun așa, ca să crească TVR în rating-uri. Să fie concediați toți angajații, de la femeia de servici până la PDG. Parlamentul să se întâlnească și să dezbată o lege nouă de funcționare a televiziunii publice. Asta împreună cu oameni din domeniu. Pun pariu că 90%+ din parlamentari nu au habar cu ce se mănâncă televiziunea.

Să se facă trei canale principale, unul de știri, unul de documentare, unul de sport și viață sănătoasă, unul de filme și seriale și unul muzical. Dar pentru început să fie doar primele trei. Știu, TVR nu are bani. E veche gluma.

Canalul 1 (TVR 1)

Canal generalist, axat pe emisiuni informative (jurnale de știri imparțiale, și cam atât, poate un talk show politic vinerea), de divertisment, filme și seriale de top. Fără slujba de la biserică, fără militari, polițiști și alte categorii. Doar formate bine făcute (de preferat originale), seriale originale, filme etc.

Canalul 2 (TVR 2)

Un canal dedicat tinerilor și promovării unui stil de viață sănătos. Seriale, filme, desene animate, emisiuni IT, quizz etc. Plus știri despre artă, muzică, monden etc. Totul în limita decenței și prestanței unei televiziuni publice.

Canalul 3 (TVR 3)

Canal cu emisiuni obligatorii, susâinut exclusiv din bani de la buget)

„Viața Satului”, „Oameni ca noi”, „Universul Credinței”, „Interes General”, „Pro Patria” și alte alea.

TVR News

Canal de știri și emisiuni informative. Știri obiective și bine făcute. Emisiuni de cultură civică (unde oameni să învețe ce înseamnă doctrină politică, diferența dintre prim-minstru și președinte etc) și alte asemenea. Dar fără exagerări comunisto-socialiste. Și veți vedea că va fi cel mai urmărit canal de știri. Și uite așa, se va schimba și țara.

Restul, cred că sunt evidente.

Comentezi? Atunci ia niște reguli de aici!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *