Una despre viitorul Windows 10

Ia citiți articolul ăsta. Dacă nu aveți răbdare, vă fac un rezumat: unul din creatorii Unreal Engine (unul dintre cele mai populare motoare pentru jocuri) zice că dacă Windows va renunța la Win32, va fi nasol, mai ales pentru Steam.

Practic, dacă Microsoft obligă pe toată lumea să facă aplicații moderne, ele nu vor putea fi instalate decât din Store. Asta înseamnă că Microsoft va controla tot ce se instalează pe device, pe sistemul Apple. Ceea ce e foarte rău.

Aici vine partea cu Steam. Majoritatea jocurilor din Steam sunt Win32, dacă nu toate. Atunci când Microsoft va scoate de tot suportul pentru Win32 (către asta se îndreaptă, să fim serioși) nici un joc nu va mai funcționa.

Uite d-aia și-a făcut Steam sistemul propriu de operare, bazat pe Linux. Să fie acolo, în caz de nevoie. În caz că Microsoft face vreo trăznaie, toate jocurile se vor muta pe Linux. Și va fi mișto treaba asta, pentru că îi va crește mult cota.

Eu unul, nici acum nu înțeleg de ce Microsoft se mai chinuie cu touch-ul. Acolo se pricep bine Google și Apple. Zic să îi lăsăm pe ei, nu? Adică la 3% share pe piața de mobile, nu știu cât de rentabil e. Dar asta e treaba lor.

Apropo de asta: multă lume a înjurat Apple că nu pune touch pe laptop-urile lor. Și nu o vor face prea curând. De ce? Mai povestim altă dată…

Comentezi? Atunci ia niște reguli de aici!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *