Două luni cu Windows 10

Am instalat Windows 10 încă de când nici nu se știa că 10240 e RTM. De atunci îl folosesc ca sistem de operare principal pe toate PC-urile din casă. Se comportă excelent, chiar și pe un HDD obosit de vreme și vremuri. O să fac o scurtă listă cu ce îmi place la Windows 10 și ce nu îmi place.

Ce îmi place:

 1. Sistemul de operare bootează foarte rapid, comparativ cu Windows 7 și 8.1.
 2. Nu am avut niciodată parte de vreun blocaj cauzat de sistemul de operare. Toate au fost fie de la mediul de stocare, fie de la vreun software incompatibil.
 3. Aproape toate programele care mergeau în Windows 7 și 8 merg bine și în Windows 10. Un joc care îmi place foarte mult este Mafia: The City Of Lost Heaven. Dar, cu un mic giumbușluc merge.
 4. Jocurile au un mic boost (vizibil, dar tot mic) în performanță.
 5. Nu am luat decât un singur BSOD, dar nu cred că era de la OS. Era de la driver-ul grafic, neactualizat pentru 10 RTM. Și asta era prin august. Amici de-ai mei care au nVidia, iau BSOD-uri în draci. Eu am Intel HD.

Ce nu îmi place:

 1. Sistemul de operare este nefinisat. Pe partea grafică, se pare că totul s-a făcut în grabă. Evident, a fost un sistem de operare terminat în mai puțin de un an.
 2. Ferestrele arată oribil. Mi-ar fi plăcut dacă aveam blur și pe marginile la fereastră. Albul ăla e fuggly. Pe bune. Și colorate zici că le-a desenat un copil în Paint.
 3. Transmite tot felul de date. Moka, moka, dar pe bani.
 4. Nu pot selecta ce update-uri să fac și ce update-uri să nu fac. Cum era înainte. Și nu , nu vreau să blochez WAT Updates, ci să blochez un driver care mi se pare prost, sau vreun update cu probleme.
Comments
 1. vali
  • Mihail Ștefano

Comentezi? Atunci ia niște reguli de aici!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *