Epopeea instalării Lineage OS pe Samsung Galaxy J5 (2015)

Ieri, pe la 2 noaptea m-am decis să instalez Lineage OS pe al meu Samsung Galaxy J5 (2015). Am văzut cum se mișcă pe tabletă și am zis că trebuie neapărat să îl pun și pe telefon. Nu zic, soft-ul de la Samsung e bun, dar nu când ai doar 8 GB de stocare. Pe bune, s-au calicit și i-au pus doar 8 GB de stocare. Nici măcar senzor de iluminare nu are, pentru că doar 725 de lei. Dar are și câteva plusuri foarte mare, bate chiar și telefoane cu pretenții. Ecran HD AMOLED (na, doar e produs se Samsung), filmează Full HD și pe față și pe spate și are pe față flash. Plus, are jack de 3,5 mm, ce începe să fie o raritate. Dar să revenim la Lineage OS.

Pentru a instala Lineage OS pe Samsung Galaxy J5, trebuie să faci downgrade la bootloader de Lollipop. Eu am făcut, dar nu am făcut corect, așa că nu voia să se instaleze. Dădea o eroare, care nu putea fi rezolvată. Apoi am scris cu Odin un firmware de Lollipop și am pus din nou TWRP, după ce am deblocat bootloader-ul. Instalarea a mers foarte ușor de acolo, în câteva secunde eram în Lineage OS. La început a dat o eroare la setare, dar după ce am dezactivat WI-FI-ul a mers ca uns.

De aici a început adevărata problemă. Toate rom-urile bazate pe Nougat au un bug, care încă nu a fost reparat: nu pot citi contactele de pe SIM, de nici o culoare. Așa că a trebuit să punem cartela (Digi Mobil nano-SIM) într-un alt telefon. Am pus-o într-un Huawei U122oS (apropo, cine își mai aduce aminte de el?) și am zis să îi pun driver-ele. M-am izbit de o altă problemă, nu puteam să le import de pe SIM în calculator, telefonul fiind prea dummy. Așa că le-am important din SIM pe telefon, și apoi pe un SIM de date, tot de la DIGI. După care am pus SIM-ul de date într-un modem 3G și am făcut export în CSV. Nici așa nu a mers. Google Contacts nu vroia să importe CSV-ul. Așa că am făcut import în Outlook, apoi export în CSV și import în Google Contacts. Și a mers de data asta.

După, m-am culcat, era aproape 5 dimineața.

Comentezi? Atunci ia niște reguli de aici!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *