Ce faci dacă nu ai facultate?

Ideea e simplă. Dacă nu ai luat BAC-ul, te duci și îți iei șomaj și învață pentru toamnă. E must. Dacă ai intrat la facultate și te-ai lăsat, du-te la ce îți place. Dacă nu îți place nimic, du-te acasă. Nu mai freca banii părinților pe genul ăsta de activitate. Poate nu e de tine.

Ce faci după ce te-ai lăsat de facultate, sau dacă nu ai fost deloc?

Păi sunt două opțiuni mari și late.

  1. Înveți acasă ce îți place, faci cursuri, citești diverse etc.
  2. Te duci la muncă și accepți cam orice.

La punctul 1, chiar trebuie să îți placă ceva. Dacă nu îți place nimic, e cam greu. Dacă e ceva care îți place, s-ar putea să înveți chestia aia ore și să nu te mai saturi să o faci. Așa cum am avut eu momentele mele cu webdesign-ul. Și vor fi mai dese.

La punctul 2, depinde mult de tine. Dacă vrei să muncești orice (construcții, săpat șanțuri, întins cabluri pe stâlpi etc) du-te. Dacă nu, s-ar putea să revezi punctul 1.

Și mai e și un punct 3, de care nici nu vreau să aud. Statul acasă degeaba. Nu, sub nici o formă. Eu când învățam în regie proprie făceam asta. Stăteam majoritatea timpului degeaba. E cea mai urâtă chestie. Sincer, ajungi să te tâmpești.

Eu, dacă ar fi să o iau de la capăt, aș alege o facultate ușoară și aș termina-o. În timpul liber punctul 1. După facultate, punctul 2, pe domeniul învățat la punctul 1. Eh, cum timpul nu se poate da înapoi, am făcut punctul 1, și apoi punctul 2.

Comentezi? Atunci ia niște reguli de aici!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *