Încă o dată, despre TVR

Se tot discută zilele astea că TVR nu are bani de Eurovision. Și că dacă nu plătește urgent 10 milioane de € la EBU (Uniunea Europeană a Televiziunilor Publice), nu primim feed de satelit pentru Eurovision. A fost acum vreun an cu Euro 2016, acum cu asta.

TVR nu este nici pe departe BBC, sau RAI și ar trebui să nu mai tindă spre așa ceva. E ca și cum ai compara un hypermarket cu magazinul din colț de stradă. Nu putem compara bugetele RAI și BBC cu cel al TVR. Deci TVR nu ar mai trebui să se vrea BBC.

Există alte soluții mai simple pentru salvarea TVR. Să se plătească datoria de 10 milioane la EBU și să se transmită Eurovision și Euro 2016 (prima opțiune). Apoi, după finala Euro (exact după finală) să se închidă emisia tuturor canalelor TVR și studiouri locale.

Tot personalul TVR să fie dat afară. Să rămână un singur canal, finanțat exclusiv de la buget. Emisiuni obligatorii (minorități, categorii sociale, persoane cu dizabilități), un jurnal de știri și câteva emisiuni educative. Dar făcute bine și mai ales cu respect.

Comentezi? Atunci ia niște reguli de aici!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *