Mulțumiți când vi se oferă ceva. Chiar dacă e nu e gratis

De vreo un an mă duc la alimentara din proximitatea job-ului să îmi iau mâncare la prânz. Salam și alte nenorociri din astea. Vă dați seama, a început să mă cunoască lumea. Casiera, fata de la raft, doamna de la mezeluri. Și pe fiecare dintre ele le tratez cu respect.

Doamna de la mezeluri de exemplu, ori se bucură să mă vadă. Pentru că mereu vorbesc cu ea și îi mulțumesc frumos. Și pentru că la ora 12:00 mai rămân două ore de program. Deși nu îmi dă nimic pe gratis, e mereu amabilă și îmi dă produse proaspete.

La fel fac și cu doamna de la casă. O salut respectuos, îi mulțumesc frumos și îi urez o zi bună. Da, știu, pentru unii nu contează. Pentru unii, e doar un angajat pus acolo să facă ceva. Își ia bani pentru asta, și cu asta basta. E infinit mai mult decât atât: E un om!

Să nu uitați asta niciodată! Nici când vedeți femeia de servici care vă spală scara de bloc, sau când vă salută șeful dimineața la muncă. Ambii sunt oameni și trebuie să fie demni de respectul vostru. Hai că se poate, nu e greu! #notrocketscience

Comments
  1. crisstonne@yahoo.com
    • Mihail Ștefano

Comentezi? Atunci ia niște reguli de aici!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *