Numerele pe YouTube nu înseamnă nimic

Mă gândeam zilele astea, cum o fi să ai 100 000 de abonați pe YouTube și în medie 5% reach per video. Trist, nu? Adevărul e că 100 000 de abonați, 1 000 000 sau 100 000 000 sunt doar niște numere. Da, ele există în teorie, dar nu trec testul practic. Și atunci nu valorează nimic. Știu că unii spender-i se uită doar la numere, dar când tu faci o promovare și ai 10 click-uri pe link, e o problemă.

Chestia asta se traduce prin lipsa comunității. Da, ai suta de mii de abonați, dar 95% dintre ei sunt inactivi. S-au abonat cândva, fie pentru ceva gratis, fie că le-a plăcut un clip. Atât și nimic mai mult. Ăștia 5 000 de oameni care se uită constant la toate video-urile sunt, să zice, „fani”. În rest, nimic. Frumoase cifre, frumos butonul și cam atât.

Am trăit asta pe pielea mea când am făcut 2 000 de abonați și am aveam un singur om pe live. Pentru că 1 200 dintre ei erau făcuți cu jocuri date la giveaway. A fost frumos să văd cum se bulucea lumea să se aboneze. Nu aș mai face asta acum. Tot ce contează în opinia mea este content-ul. Dacă nu te ridici la așteptările abonatului, acesta va pleca. Nu va da unsubscribe, dar nu se va mai uita. Iar YouTube nu îi va mai recomanda clip-urile tale. Că nu se uită…

A, încă ceva. Lumea are memoria scurtă. Dacă YouTube dispare, mulți uitați vor fi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.