O poveste cu hosting ieftin din România

Acum ceva ani mi-am luat hosting cu 1€ pe lună (TVA inclus). Mare fericire pe mine, mai ales că host-ul de încărca de vis. Dădeam click și se deschidea. După vreo lună de zile, fix pe 25 decembrie site-urile down. Pun un ping să ruleze în cmd și îmi văd de treaba mea.

Dar ia uitați ce mesaj frumos primesc:

Buna seara,
Stimate clienti tin sa va anunt ca serverul gazduire ####### este Offline  din cauza unor probleme hardware.
Astept confirmarea datacenter daca se mai poate recupara datele dvs.
Ne pare rau nu avem nici backup la fisierele dvs…
Va multumesc pentru intelegere.

Echipa ######## SRL.

http://www.#####.ro/…eni-si-conditii

Peste 3 zile primesc un mail de la ei că cică s-a futut fizic HDD-ul din server. Au zis ei că încearcă să recupereze ceva, dar tot degeaba. Am zis că din astea se mai întâmplă și am lăsat-o așa cum a picat. Aveam și niste backup-uri, deci nu era situația chiar așa de urâtă.

Pe 1 ianuarie, după câteva zile de incertitudine, am refăcut blog-ul de la zero (da, da, așa cum am făcut și azi). A mers vreo lună și ceva, iar a murit. Am fost de data asta sunat de admin, care mi-a zis că a uitat de mine și a rașchetat un server pe care eu eram ultimul client rămas.

Așa, că am decis să renunț la 1€ plătiți din cei trei și să mă mut. Și m-am dus la nu știu ce firmă (sunt bătrân, uit detalii insignifiante) și acolo am mai stat vreo lună. Până și ăia mi-au dat mesaj că nu știu ce IP au schimbat ei, și să actualizez și eu NS-urile.

După niște luni de zile, Cosmin Tătaru mi-a zis de Contabo, care merge după cum se vede. Și nu i-am făcut nimic special, doar sunt atent la plugin-uri și țin baza de date curată. Da, știu, e 25€ pe lună, dar face fiecare cent. A, și da, nu îmi aduc aminte ultima oară când a avut down-time. Iarăși, sunt bătrân…

2 comentarii

 1. Bine batrâne, nici Contabo nu e cea mai strălucită soluție de hosting, să fim realiști. Nu ai suport în banii ăia, doar chirie server, licență Plesk și trebuie să îți optimizezi tu singur serverul.

  Să zicem că ai rezolvat cu astea, dar cel mai des rămâne de rezolvat problema dintre scaun și tastatură. Anume lenea de a pune un plugin care să-ți trimită baza de date pe mail și fișierele pe Google Drive.

  Și aia doare mai mult decât hostingul neperformant.

  Pentru că până nu te arzi, ceri hosting de 2 EUR pe lună ca și cum ai cere – și ai primi – miere pe gratis.
  După care vii ca un idiot la hosterul care pierde datele și urli că firma ta a pierdut mii de lei din cauza pierderii datelor tale. Asta când tu nu ești în stare, nu concepi să dai mai mult de … 2 EUR pe lună pentru hosting. Pentru că atât merită. (Ce mama dreq, e doar o fierătanie de server care stă într-un datacenter, ce trebuie mai mult decât 2 EUR pe lună?)

  De fapt mierea de 2 EUR e rahat poleit. Că mierea reală e un poco mai scumpă. Dar mierea aia un pic mai scumpă e sigur miere. Fără maro poleit.

  Gud lac

  • Sunt perfect de acord cu tine. Nu scoți bani fără să bagi bani, iar unii nu înțeleg asta. Se plângea unul la vali pe blog că i-a fost pusă afacerea în cap. Păi afacerea aia nu avea și ea backup-uri sau măcar un SQL dump? Ce pușca mea de afacere era?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.