Optimizarea imaginilor pe blog

N-oi fi eu mare expert în alte Interneților, dar un lucru am învățat în viața asta. Un site cu imagini mari se va încărca greu, orice hosting ai avea (mersi vali pentru pont). Am văzut site-uri cu imagini raw puse pe prima pagină. Da, așa cum erau luate din aparat, așa erau puse. Bam, 5 MB/poză. Și uite așa am văzut site-uri cu 30 MB page size, că aveau slider cu 5 – 6 poze.

De prin 2015 –  2016  a început să îmi pese mult de timpul de loading și de optimizări. Și primul lucru pe care îl fac când urc o imagine, e să văd cât de mult o pot optimiza. Unele merg optimizate chiar și 20 – 30%, ar fi păcat să nu fac asta. Vă dați seama, de la 200 de kilo, ajung la 140. Nu pare mult, dar dacă adunați, vedeți că iese ceva, mai ales dacă-s multe imagini în pagină.

Și cum nu mă încurc local cu optimizarea de imagini, folosesc kraken.io, care e free dacă nu urci imagini mai mari de 1 MB. Și uite așa, eu am pe prima pagină imagini de sub 100K, iar page size-ul,  când va fi blog-ul plin de articole abia dacă v-a ajunge la 1 MB. Ceea ce super bine. Și asta pentru că am ales eu temă cu imagini late. Dacă puneam altă temă cu imagini mici (old-school style), nu depășeam 400 – 500 de kilo.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.