De asta îmi place Steve Jobs

  • a absolvit cu chiu cu vai școala
  • a mers la facultate de formă și s-a lăsat, pentru că nu îi folosea și arunca bani aiurea, dar mai ales pierdea timp
  • a văzut calculatorul lui Woz și i-a văzut potențialul, când nici Woz nu credea
  • a luat o placă de bază și a marketat-o cum a putut el mai bine, pentru că altfel dădea faliment
  • a încercat în anii ’80 să creeze cel mai bun computer personal
  • când a fost dat afară de la Apple, a continuat să facă ce îi plăcea, pentru că era visul lui, nu s-a dus la culcare
  • s-a reîntors la Apple, când erau vai de steaua lor, i-a adus pe profit, după care i-a făcut cei mai valoroși din lume.

Pe scurt Steve Jobs nu a făcut altceva decât să lucreze la visul lui. Nimic altceva. Și a făcut-o atât de bine, încât Apple acum e în derivă. Nu mai inovează, nu mai scoate nimic interesant. Face ce fac și alții, poate un pic diferit. R.I.P. Steve!

Your work is going to fill a large part of your life, and the only way to be truly satisfied is to do what you believe is great work. And the only way to do great work is to love what you do. If you haven’t found it yet, keep looking. Don’t settle. As with all matters of the heart, you’ll know when you find it.
P.S.: Citatul ăsta e scris la mine pe birou, alături de multe altele, tot ale lui. O să pun și câteva de la Bill Gates, să fie echilibru :)).
P.S.: Am avut ieri o discuție aprinsă cu un an amic despre ce ne place să facem și ce face. El are un jobuleț, din care nu moare de foame. Dar mai vrea să facă și altele care au nici o legătură. Pentru că nu-i așa, nu strică. I-am zis cu subiect și predicat că nu îi va aduce nici un ban ce face extra. Și că trebuie să își urmeze visele, oricare ar fi ele. Și să facă bani din asta.

Comentezi? Atunci ia niște reguli de aici!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *