Doi prieteni

Erau odată doi prieteni, muzicieni ambii. Nu aveau de lucru și cântau pe stradă, unul la chitară, altul la vioară. Scoteau suficienți bani pe zi cât să trăiască decent. Într-o zi unul dintre ei (să-i zicem Andrei) se angajează la un bar să cânte seara. Dar tot mergea pe stradă să cânte cu amicul său (să îi zicem Dan).

Într-o zi și Dan se angajează. Muzician la un studio. Erau ambii fericiți că lucrează, dar au decis să continue să cânte împreună. După câteva săptămâni, Dan nu ajunge într-o zi la locul lor. Andrei l-a așteptat toată ziua pe o căldură puternică. Fără prietenul lui, nu a putut cânta.

A doua zi s-a întâmplat la fel. Andrei îl sună pe Dan, dar nu reușește să dea de el. Se duce la barul unde cânta, iar șeful îi spune că a fost dat afară, pentru că nu mai sunt bani. Mohorât, Andrei se duce să cânte în parc, dar nu reușește să facă bani destui.

Peste două zile îl vede pe Dan cântând cu altcineva, în centru. Se duce pe lângă ei și le lasă un leu în cutia de chitară. Dar se uită și își recunoaște fostul partener și fuge după el să îi înapoieze bancnota. Nu îl mai prinde din urmă. Andrei se pierde în apus.

A doua zi, realizând ce a făcut, Dan se duce acasă la Andrei. Tatăl lui Andrei îi spune că acesta a decis să plece la Viena, să studieze muzica clasică. Mirat, Dan îl întreabă de ce. Tatăl îi răspunde “Orice șut în fund e un pas înainte”.

Comentezi? Atunci ia niște reguli de aici!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *