Reguli pentru postarea de comentarii

La începuturile mele ca scriitor pe blog, nu avem moderare la comentarii. Pentru că eu consideram că sunt prea anonim ca fiu înjurat. Nu luam nici măcar o înjurătură. Mă așteptam maxim la un trolling. Și acum e la fel. Adică tot anonim am rămas.

Dar am zis să pun niște reguli la comentarii. Nu că nu ar fi puse pe manual. Dar e mai bine ca lumea să nu se mai obosească să scrie un comentariu. Și așa doar eu îl văd. Ar fi păcat de timpul lui, nu-i așa. Și uite așa am făcut niște reguli. Am mai zis eu de ele:

Există două verificări pe acest blog. Automată (Akismet) și umană (eu). Dacă treceți de Akismet, vă iau eu în primire. Câteva reguli, de bun simț zic eu:

1. După postare, orice comentariu devine proprietatea mea. De aici eu aleg ce fac cu el.
2. Comentariile trebuie să fie scrise în limba română (cu, sau fără diacritice). Orice altă limbă, chiar dacă aduce a română, nu se pune.
3. Înjurăturile nu le văd decât eu. De fapt, cred că doar eu ar trebui să le văd. Nu?
4. Reclamele de orice fel și SPAM-ul sunt inutile. Exact ca la #3.
5. Sunt permise link-uri către alte blog-uri/site-uri, doar în context. Orice alt link, zboară instant. Așa că nu vă obosiți inutil.
5. Site-urile personale din comentarii sunt verificate manual. Nu ar fi o mare surpriză ca un comentariu să fie aprobat, dar fără site-ul autorului.
7. Trolling-ul e tolerat, dacă îmi place și mie ideea. Dacă nu, nu.
8. O să mă mai gândesc și la alte reguli.

Comentezi? Atunci ia niște reguli de aici!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *