Să #deletefacebook?

Pe bune, nu știa nimeni că Facebook face tracking pe toate site-urile unde au buton de LIKE și SHARE? Nu știa nimeni că Facebook îți face un profil pe baza lor, ca să știe ce reclame să îți oferă. Nu știa nimeni că Facebook nu e ușă de biserică și poate face ce vrea cu datele tale pe care le ții voluntar la ei pe servere?

Eu știu și îmi asum asta public că tot ce scriu și gândesc pe aici rămâne. Chiar și dacă șterg acest articol, el, undeva în cache, rămâne. Și sunt OK cu asta pentru că mă afișez public. Altfel, mă duc și stau singur ca un pustnic în munți și îmi fac poze sateliții de NASA să vadă dacă mai sunt pe recepție.

Nu trebuie să se întâmple un eveniment de genul ăsta ca să ne dăm loviți. Facebook face chestii nasoale de ani de zile, nu de ieri. Și scandalul ăsta e printre primele care apar public. E la fel ca la #metoo. Cum a zis o actriță ceva, cum și-au adus aminte și altele că au fost abuzate.

Eu unul nu regret nimic din scrierile mele de Facebook. Poate ar trebui să mai fac curățenie, că multe dintre ele sunt broken links, în rest, la mai mare. Some are happy, some are sad, this is LIFE, and I’m 100% in.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată