Saga Eurovision la TV s-a încheiat

Pro TV a primit răspunsul oficial semnat și stampilat de la EBU: nu pot transmite Eurovision. Dar nu asta e interesant, ci ceea ce a zis Pro TV cu o seară înainte, la știri:

Organizatorii au refuzat, insa, orice discutie si au postat pe pagina lor de Facebook ca PRO TV nu poate transmite Eurovision pentru ca nu este membru al asociatiei. Asta desi in Germania, intre 2010 si 2012, televiziunii private PRO 7 i s-a permis sa fie partenerul televiziunii publice, in organizarea concursului national, pentru a ajuta competitia sa castige vizibilitate.

Iote ce zice Wikipedia:

News on planning for Germany’s Eurovision Song Contest 2010 entry spread shortly after the Eurovision Song Contest 2009 had ended, on 25 May. State broadcaster ARD/NDR was revealed to have approached Stefan Raab and private broadcaster ProSieben to work alongside them in preparing for the 2010 Contest with a view of creating a possible winning song that would be sung by someone else. It was revealed that Raab had refused the request, but that ProSieben had accepted the offer to work with ARD/NDR.[1]

Vorbim despre Stefan Raab, un cunoscut prezentator  TV din Germania care organiza ceva similar Eurovision, pentru Germania. ARD nu a fost niciodată în situația de a nu transmite Eurovision din cauza datoriilor. Iar ProSieben nu a fost niciodată organizator Eurovision, ci doar partener. Au organizat niște selecții naționale, iar juriul a fost condus de Stefan Raab. A, și în 2011 Raab a și prezentat Eurovision. Că deh, din toată chestia asta Germania a ieșit câștigătoare în 2010.

Deci, să ne calmăm, să bem niște apă, nu vedem Eurovision. Mulțumim Pro TV pentru intenție, TVR pentru indolență și Moldova 1 pentru susținere. Poate la anul vom avea o nouă televiziune publică, care să fie membră EBU și să nu mai aibă nici un fel de datorii. Până atunci nu ne rămân decât visele și speranțele. Și întrebarea: “Dacă am fi câștigat Eurovision, unde l-am fi organizat?”

Noapte bună!

Comentezi? Atunci ia niște reguli de aici!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *