Televiziunile românești versus cele germane

În România avem peste 6 milioane de utilizatori de Facebook la o populație de aproximativ 20 de milioane. În Germania avea 20 de milioane de utilizatori de Facebook la 80 de milioane populație. Ai naibii nemți, nu stau pe Facebook? Dar la TV se uită?

Veți fi surprinși, nici la TV nu se uită foarte mult. Pentru că ei, după ce vin acasă, nu dau drumul la TV. Oamenii mănâncă, apoi ies în parc, citesc o carte, socializează. Uitatul la televizor e de cele mai multe ori individual. Sau în grup, dar fără socializare. E o activitate cât se poate de pasivă.

La noi, cum vine lumea acasă, dă drumul la TV să îl vadă pe Lis pișat pe el. Audiențele realizate de televiziune în prime-time entry o dovedesc. Ca să nu mai vorbim de jurnalele de știri care și ele sunt văzute de multă lume.

La nemți jurnalele de știri durează jumătate de oră și conțin doar știri relevante. La noi, durează o oră full de crime, violuri și cazuri sociale. Prea puține știri relevante. Dar, na, suntem latini și suntem diferiți, nu?

Mai jos e o comparație între televiziune noastre pe Facebook (număr de Like-uri) și cele din Germania. Veți vedea că sunt cam la același nivel cu noi. Deși ei sunt de patru ori mai mulți. Explicația e că nu stau toată ziua pe Facebook și nu au timp de TV.

No Responses

Comentezi? Atunci ia niște reguli de aici!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *