ONG-urile pe transport în comun din Iași

De mic mi-au plăcut tramvaiele și în general transportul în comun. Și de mic am încercat să înțeleg cum funcționează acest serviciu. M-am ajutat foarte mult de forumuri și de discuții cu alți pasionați. Mi-au folosit mult. În 2012, împreună cu alți pasionați, am pus bazele unui ONG – Prietenii Tramvaiului. Aveam planuri și proiecte foarte interesante. Restaurarea unui tramvai vechi, un muzeu al tramvaiului etc.

Doar că, vedeți voi, una sunt visele și alta e realitatea. Și nu am reușit să facem tot ce ne-am propus. Eu între timp am plecat, dar am rămas în relații bune cu foștii colegi. Ei continuă și azi să își susțină ideile. Cum o fac și alții, care au creat un alt ONG – Tramclub. Fiind mai apropriat de operatorul local de transport, RATP a reușit să își pună în practică anumite proiecte (vopsit tramvaie, diverse evenimente culturale etc).

Astăzi, în loc să colaboreze, cele două ONG-uri nu au nici un fel de relație. Și este mare păcat. Mi-aș dori să văd o colaborare, cât de mică, pe proiectele importante. Din păcate, se pare că nu s-a găsit un numitor comun. Și asta e tare dureros. Foștii mei colegi continuă să trimită sesizări la Primărie și să fie activi social, cât se poate. Pentru asta îi felicit, chiar dacă nu  mai sunt fizic alături de ei.

Comentezi? Atunci ia niște reguli de aici!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *